Novi Sad
16.03.2012.
16:40 > 09:22
Ipak neće doći do prekida interneta i TV signala za korisnike SBB-a tokom vikenda.
  • Milica

    18.03.2012 16:23
    IPTV uslugu naručujete od državnog Telekoma
    Ako imate telefonsku liniju, a verovatno imate, nazovete Telekom gde možete naručiti uslugu ADSL i tada imate i njihov internet. Ako imate ADSL, možete naručiti i uslugu IPTV, tada umesto kablovski, televizijske kanale dobijate preko interneta. U Telekomu će vam sve objasniti. Nije komplikovano i ljubazni su!
  • 17.03.2012 17:07
    @Gledalac IPTV
    Da li bi rekli-napisali koja je to firma ili kako doci do tog IPTV sistema

    Mozda ce se neko smejati mojem ne znjanju,nije vazno,

    Ja imam dosta godina, zadjoh u sedmu deceniju zivota, kasno poceh da koristim internet, savladah ga,sada i ucim preko interneta
    a odredjen provajdere,nazive savremene tehnologije jos nisam savladao
  • 17.03.2012 16:59
    @Bozidar
    Nije u pitanju da ce pasti kruna s glave ako se nema 24h ili vise sati,

    ali nije U REDU tada naplatiti PUNU PRETPLATU
    e to nije u redu

    Zatim, ako mi placamo redovno sve nase gradjanske obaveze SBB i druge

    Tada su SVI oni, cije usluge placamo DUZNI da nam isporuce ili izvrse kvaliteten usluge i to BEZ PREKIDA

    A sto SBB i Kanal9 imaju spor, a Kanal9 dobio spor,

    to nas korisnike -platise NE INTERESUJE


  • VladimirR

    17.03.2012 11:13
    @Bozidar
    1. "Sine"? Pretpostavljam da imate bar 60 godina kada se tako obracate nekome od 40 godina?

    2. Ako znate za sta se sve internet koristi, utiloko gore sto pisete o kojekakvim krunama.

    3. Da menjam posao ne mogu, a ni necu, jer sam samozaposlen po sopstvenom izboru. Ipak, hvala na savetu.

    4. Duzina koriscenja necega nema mnogo veze sa poznavanjem iste. Ipak, bicu slobodan da Vas demantujem, osim ako negde pre skoro 2 decenije niste bili u grupi nekolicine nas koji smo testirali tu novotariju tako sto smo u Windows 3.11 rucno instalirali podrsku za PPP i TCP/IP i Netscape Mosaic browser, pre nego sto je Internet Explorer postojao. Ili ste mozda radili pri Ministarstvu odbrane SAD, u vreme kada je ARPANET bila vojna tajna?

    Uostalom, ionako je cela prica oko prekida signala bila naduvana, a mi smo svi naseli...
  • Bozidar

    16.03.2012 19:32
    @VladimirR
    sve bi to bilo na mestu da sam ja negde pomenuo facebook
    sine, na internetu sam verovatno duze od tebe, ne moras da me ucis cemu sve sluzi. a ti ako moras da radis za vikend mozda je vreme da potrazis drugi posao
  • BubiNS

    16.03.2012 19:16
    Sve mi znamo...
    Svi vi koji se kao pitate i nagađate "ko to gleda Kanal 9", "pa oni imaju loš program"... Primećujem da u poslednje vreme niste ni gledali tu televiziju, nego se rukovodite nekim lošim imidžom koje je taj medij možda imao nekada. I onda tako lupate gluposti.
    Kanal 9 danas je sigurno jedna od najboljih lokalnih televizija i kada je u pitanju informisanje i kada su u pitanju emisije iz vlastite produkcije.
    A za ovog što misli da Otvoreni ekran vodi neka baba - tu emisiju vode dve devojke, koliko sam ja primetio.
    Podrška Kanalu 9! Samo napred!
  • Anonymous

    16.03.2012 19:02
    - We Are Anonymous -
  • Gledalac

    16.03.2012 18:10
    IPTV
    Nakon svih užasa i maltretiranja, bahatosti i bezobrazluka od strane SBB-a, pukao mi je film i prebacio sam se na IPTV sistem gledanja TV kanala. Isto tako, uzeo sam i ADSL internet, preko iste kompanije. Cena je čak i niža nego SBB-a!
    PREZADOVOLJAN sam!
  • 16.03.2012 15:17
    Milan
    SBB je nadobudni monopolista koji radi šta hoće. Gori su od Miškovića a preuzimanje KDS-a je tragedija za korisnike...
  • VladimirR

    16.03.2012 15:02
    @Bozidar: Internet != Facebook
    Bilo bi lepo da pojedinci shvate da internet nije isto sto i Facebook. Internet je postojao mnoooooogo pre Facebooka i, gle cuda, koristi se i za druge stvari.

    Konkretno, meni treba za posao koji moram da uradim za vikend, jer radnim danima ne stizem od drugog posla. JAAAKO bih voleo da mogu ceo vikend da provedem sa decom negde u prirodi.

    U stvari sam zbog lepe vremenske prognoze i planirao da napravim neki izlet, ali i da prionem na posao ostatak dana. Sada se pitam: sta ako internet ne bude radio bas u periodu kada sam kuci? Kako da se organizujem? Kada cu uraditi ako ne uradim za vikend?

    Nema sta ni SBB, ni Kanal9, ni Bozidar da nam odredjuju kada cemo ici u prirodu, niti ima sta da se pitaju da li nam internet treba za Facebook ili nesto drugo. Neka pomenuti rade ono za sta su placeni i neka ne brinu o nasim krunama...

  • 16.03.2012 13:21
    Poruka za SBB: Nemojte se obracunavati preko ledja gradjana koji placaju Vase usluge! Radite nesto jako glupo i nepopularno! Dosta tiranije i monoplola SBB-a! Sram Vas bilo!
  • Bozdiar

    16.03.2012 12:54
    pasce vam svima kruna sa glave ako vam nestane interneta i televizije za vikend. bolje malo izadjite iz svojih pecina, najavljuju toplo vreme za vikend
  • Ralinjo

    16.03.2012 12:53
    Formula1
    Samo da sudski izvrsitelji ne rade nedeljom prepodne.Trka F1!Napokon
  • ns

    16.03.2012 12:41
    ja se izvinjavam, vidim da je moj bes prema SBB-u u mom prošlom komentaru bio izražen i kroz neopravdane kritike vašoj novinarskoj redakciji, pa nije ni objavljen, pardon. Zamolio bi, i to bi bilo i u Vašem i u građanskom interesu, da istražite rad dotične kuće, vidnu samovolju, monopol i sve epitete koje kite odluke i rad menadžmenta ove bajne institucije!?!!! Hvala unapred!
  • Yugoslav iz HR

    16.03.2012 12:38
    rađa se pravna Srbija
    Kalikle iz Aharne; Postavlja tezu prava jačega i smatra da je jedina razlika među ljudima razlika između jakih i slabih.
    Slabiji ponekad dobiju zaštitu od jakih putem suda u pravnoj državi.Čestitamo novosađanima na rađanju pravne Srbije.Čim samovoljni monopolisti kukaju i traže pomoć građana...to je dobar znak...Možda vam smanje pretplatu za kilo leba više..
  • Zlatko

    16.03.2012 12:34
    SBB smatra da smo mi nenormalni?
    Da li ja to dobro čitam da nam SBB kaže da je "zli" sud poslao, bez ikakvog razloga, sudskog izvršitelja, a da su oni dobri i da su sve uradili kako treba? Da zbog "zlog" suda i "zlog" izvršitelja mi nećemo imati programe i internet... I da nama treba da ih je žao, da to razumemo, progutamo i otrpimo?!?! Neverovatno! Novi Sade, ko ovde nas smatra ludima?
  • Milica

    16.03.2012 12:08
    Zar program Kanala 9 može biti opravdanje SBB-u da
    Ovde se ne radi ni o Kanalu 9, ni SBB-u, već o poštovanju sudskih odluka. Da li ste za pravnu državu ili niste? Da li neko ko je veliki i moćan može da ne izvršava i ignoriše sudske odluke, pri tome ugrožava sve novosađane i svoje pretplatnike i još huška novosađane protiv suda i Kanala 9, koji ima sudsku presudu u svoju korist?!? Pa to je čista anarhija!!! Da li to nama SBB govori da će sudski izvršitelj biti kriv što mi nećemo imati signal i internet!?!! Pa ko je kriv: sudski izvršitelj, koji radi svoj posao ili onaj koji se ne pridržava sudskih odluka? Strašno!!! Ako je zakon na strani Kanala 9, onda svi to moraju da poštuju, inače, gde ćemo završiti!?!
  • Milana

    16.03.2012 11:43
    @Stefan - PLAĆANJE
    Plaćamo im tako jer im se MOŽE! I jer im MI dozvoljavamo. A onaj dolepomenuti brica sa periferije:ako vam, naprimer, odbije da mu napišete ček - KAZNA!!! Kad potpisujete ugovor sa SBB - navedu vam kanale. Posle toga ih isključuju/uključuju bez pitanja i pardona. MOŽE IM SE!
  • mb

    16.03.2012 11:32
    info
    Zvaao sam SBB, oni nemaju pojma o cemu ja pricam. uputio sam ih na sajt 021.rs i ostavio kontakt telefon da mi neko objasni sta se tu desava. Zovite ih, neka im se usijaju telefoni, pa neka razmisle da li takvo bahacenje moze proci mirno!
  • 16.03.2012 11:18
    OBAVESTENJE
    OBAVESTAVM SBB
    da pretplatu za mesec MART necu moci izmiriti,

    iz objektivnih razloga,jer je ove godine

    MESEC FEBRUAR bio izuzetno hladan i mnogo vise se trosilo ogreva za zagrevanja stana u kojem stanuje

    Moja penzija je od marta 2010 gog do marta 2012 god
    uvecana za 1890 dinara, te sada imam 23.450 dinara(nisam jedinka u stagnaciji mesecnih primanja, kod inflacije koja ne postoji)

    Takodje su i lekovi za poslednih 2-3 meseca poskupeli,a neki i skinuti sa "bele list" participacije, te se moraju redovno kupovati

    ja sam srcani bolesnik,pregurao infarkt, i koristim beta-blokatore,i jos 3 leka kako bi mi srce normalno funkcionisalo

    Serdacan pozdrav od buduceg neplatise s razlogom, i to objektivnim



  • Navoj

    16.03.2012 11:13
    Da znate kakvi su im pravnici u SBB-u, ne bi vas cudilo ovakvo njihovo ponasanje.
  • www

    16.03.2012 10:08
    ALO, ljudi! Kanal 9? Pa, to niko ne gleda! A nije im kriv loš signal, nego katastrofalan program.
  • mb

    16.03.2012 09:58
    manite se kucanja
    SVI na telefon i zovite SBB, kazite da cete svi traziti povracaj novca i odstetu za sve prekide signala, posebno nakon ove izjave o sudskim izvrsiteljima. Od kad to sud izvrsenja radi vikendom??? Radio sam u Trgovinskom, ne radi se to tako. Ova glupost nas sve kosta zivaca. SBB je kriv sto ne postuje odluke suda Srbije. Nebitno koji je kanal, moraju da izvrse pravosnaznu presudu. Ovo je pokvareno i bezobrazno prema nama korisnicima. SVI NE TELEFON!
  • 16.03.2012 09:54
    SBB-u svaka čast
    SBB nam je omogućio protok od 10 Mb/s (što je po meni nenormalno brzo)za pristupačnu cenu od 1490din mesečno (govorim o MIX paketu)
    http://www.sbb.rs/Mix+paketi/222/MIX.shtml
    Internet koriste svi,a ko još gleda Kanal 9, važno je da imamo sve najpopularnije kanale,pa na njima sigurno možete naći nešto da gledate,ja nisam ni primetio da nemam kanal 9.
    I neka se razmeću time da su samo oni stručni jer imaju pravo, njihov sam korisnik već 3 godine i nikad nisam imamo problema.
  • Сремац

    16.03.2012 08:52
    ПРИВАТНА ПРЕПУЦАВАЊА ЗА НАШЕ НОВЦЕ
    СББ и КАНАЛ 9 су приватне фирме и не видим разлог да због њиховог спора ЈА ТРЕБА ДА ИМАМ ШТЕТУ,јер редовно плаћам своје обавезе ?Још један српски бисер,поред тога ШТО СЕ ПЛАЋА ТВ ПРЕТПЛАТА СА РАЧУНИМА СТРУЈЕ и рачуни СББ за ТВ сигнал.Народ луд па плаћа,а власт ћути.Ћуте и они који су се питали ДИ СУ НАШИ НОВЦИ?
  • Đunta

    16.03.2012 08:50
    Treba da se vratimo na jedan kanal kao 1980. godine. Predlažem da to bude "Nature" ili "Nacionalna geografija". Sve ostalo je smrt za nerve.
  • Milica

    16.03.2012 08:50
    A zato mi tek od juče imamo Kanal 9!
    Pa kada ste još davno objavili da je Kanal 9 dobio sudsku presudu i da SBB neće da je ispuni! Sve do juče je slika Kanala 9 bila očajna i Kanal 9 je upravu kada to kaže. Ja tek od juče imam normalnu sliku Kanal 9, a sada mi je jasno i zašto. Angažovali ljudi sud da izvrši sudsku odluku, pa je zato SBB odlučio da je ipak bolje da ih pusti. I sada se još SBB buni i svaljuje krivicu na Kanal 9! Da sam na mestu Kanala 9 ja bih otišla sa tim sudskim izvršiteljem i počupala im sve kablove, da im bude jasno da odluke suda moraju da se poštuju! Monopolisti jedni koji misle da mogu sve i da ni odluke suda za njih ne važe! Kada je još sud doneo odluku, a oni kažu da imaju merenje nezavisnog stručnog lica. Od kada je to merenje? Može biti samo od juče, jer pre toga je slika Kanala 9 bila zaista loša!
  • 16.03.2012 08:48
    &Stefan
    Pa naravno da primaju samo u kešu. Nemaju fiskalne kase i uplaćuju koliko hoće, a ostatak u džepove. Zato i ne daju da im neko drugi vršlja po bazi. Poreska ne primećuje, malo morgen. Zatvaraju brice na periferiji grada a ovde su nedodirljivi
  • slučajni prolaznik

    16.03.2012 08:38
    bahatost
    Kada sam uvodio kablovsku televiziju nisam mogao da biram. KDS je koristio svoju poziciju u tom kraju i monopolistički nas naveo da potpišemo pretplatničke ugovore na period od 6 godina. Njihova bahatost i "kvalitet" uslige su dobro poznati. Krajem prošle godine smo se obradovali kada ih je otkupio "Mid Europa Partners" (vlasnik SBB-a), naivno misleći da ćemo napokon dobiti kvalitetniju uslugu. Jedino se promenio broj kanala. Nude nam digitalnu televiziju a ni analognu nisu doveli u red. Imamo sigurno 10 kanala koji nezadovoljavaju standarde (EXPLORER, HISTORY, AXN, BABY TV, KCN, RTS DIGITAL, FILM PLUS, KANAL 9...). Uopšte nije bitno da li neko prati programe ovih televizija, ako niste u stanju da nam pustite dobar signal nemojte ga puštati uopšte! Trebalo bi poslati inspekciju da utvrdi kvalitet signala na ulazu u stanove korisnika. Njihova je cela infrastruktura za koju plaćamo sve skuplje održavanje. Ja plaćam kvalitet u mom stanu a ne u njihovim prostorijama.
    Mi potrošači u Srbiji nismo naučili najbitniju stvar iz demokratskih država: ukoliko ti neko ne pruža usluge koje je naplatio treba ga prijaviti i pokrenuti kampanju istog momenta. Navikli smo da nas sa svih strana udaraju po ušima. Zato kada god padne kvalitet zovite korisnički servis, ako niste zadovoljni rešenjem koje nude, sledeći telefonski razgovor koji treba da obavite je razgovor sa inspekcijom. To je jedini način borbe protiv monopoliste.
  • Ogorčeni

    16.03.2012 08:36
    Monopolisti
    Nadobudni i bezobrazni monopolisti. Samo se oni razumeju u tehniku, i sad će maltretirati ceo grad da bi dokazali da mogu da rade šta hoće. Kad su počinjali bia je priča da mesečna kablovska iznosi kao "dnevne novine za tri dana".
  • 16.03.2012 08:36
    Kakvi manipulatori i ucenjivaci! Ovakvo saopstenje se ne srece svaki dan. A kako Kanal 9 na bivsem KDS-u ima ok sliku?
  • 16.03.2012 08:18
    Jaoooo,ne! Opet će da nas davi ona baba u "Otvorenom ekranu"...Bolje i Neđo Kostić nego ona!
  • ns

    16.03.2012 08:15
    Koji su to drugi kablovski distributeri u Novom Sadu?
  • 16.03.2012 08:14
    Pantaamon
    SBB pošto je monopolista moraće da plati nama korisnicima odštetu što nismo imali signal za TV i internet. Mi nemamo nikakve veze sa njihovim sporom sa Kanalom 9. Ovo je samo merkentiški korak da stanemo na njihovu stranu, jer ONI nisu izvršili zakonsku obavezu. Pored Kanala 9 u tom slučaju svaki korisnik može da podnese pravnu tužbu za odštetu i duševnu bol, jer nismo pratili serije, emisije... Tako neka SBB dobrorazmisli o ovom postupku. U ovoj opštoj besparici ovaj icident bi dobro došao svakom od nas za popunjavanje kućnog budzeta.
  • V.

    16.03.2012 08:08
    Kakav sbb
    ..Tv antena na krovu (ako ikome vise treba tv) i wifi internet Rulezzzz :)
  • debeli

    16.03.2012 08:08
    bravo za majstore!
    kanal 9 je zakon!!!
  • cica

    16.03.2012 07:51
    sbb- sad najavljeni prekid
    Sad su kao najavili da ce biti prekida interneta i kablovske televizije. A sta je u pitanju ostalih 99 puta, kada nam usred nedelje pukne internet, bez najave,pa da cekam min. 20 minuta da se vrati signal. Nije u redu, ako vec placam, ocekujem kvalitet i signal u kontinuitetu.
  • patak

    16.03.2012 07:01
    kakav kanal 9 kome li samo to treba
  • Stefan

    16.03.2012 06:54
    Plaćanje
    Kad smo već kod teme: SBB - zašto oni jedini imaju pravo da traže SAMO gotovinu, prilikom plaćanja u njihovim korisničkim servisima?
  • Snežana Novaković

    16.03.2012 06:52
    Sad su krivi izvršitelji , nek vrate "oni"kanal 9 u redovan program ,pa neće morati "nestručna lica" da rede njihov posao.Ja bi im još i naplatila "izlazak a nadam se da hoće. Kakva banda ,ima novosađana koji žele da gledaju kanal 9 više od glupih kanal kojih ima bez-broj naročiti za decu, sramotno kakve crtane prikazuju,nasilje, buka, oružje razne vrste....
  • -

    16.03.2012 06:51
    -
    jbte se i jedni i drugi.
    kako u pola projekta nekome van srbije objasniti nemogucnost rada zbog spora neke smesnoamaterski odradjene tv i bezobraznogmonopoliste?

    ima nas koji smo mestani, nestranacki, bez rodbine na funkcijama
    zbog cega nam je ovo jedini izvor finansiranja i sa cime sami sebi uplacujemo u pio
  • grbavi

    16.03.2012 06:49
    sbb je monopolista
  • Daca

    16.03.2012 06:49
    pazi molim te
    Pa jako ste pametni, dok se vi preganjate sa Kanalom 9 mi treba da ispastamo. Placamo vam debele pare i hocu uslugu za to. Vas spor sa kanalom 9 uopste me ne interesuje!
  • 16.03.2012 06:45
    Ne razumem. Oni unapred tvrde da će neko "nestručno rukovati" i da će SBB zbog toga morati da prekine pružanje svojih usluga svima nama koji smo se ugovorom obavezali da ćemo određeni vremenski period biti njihovi korisnici-a oni nas redovno snabdevati svojim internet i TV uslugama. Koliko ja znam, ukoliko jedna strana ne ispunjava uslove-druga strana može raskinuti ugovor bez posledica.
    Čudno mi je što se unapred ograđuju od nečega što se još nije desilo.Tu nešto smrdi. Ili u ovom članku nije nešto dobro objašnjeno. Red bi bio da se SBB zvanično oglasi i objasni to svojim korisnicima.
  • 16.03.2012 06:15
    KANAL9...
    ... ko to jos gleda?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna